Stadsstrand de Oerkap


Meerdere malen ben ik er slaperig starend uit de trein voorbij getuft en al tijden trok het knus ogende plekje aan het water mijn aandacht. Eindelijk heb ik nu een stop gemaakt om bij Stadsstrand de Oerkap te genieten van ongedwongen in de zon een verse pizza knabbelen.

Wie, wat waar?

Stadstrand de Oerkap

Adres: Harmenjansweg 95, 2031 WJ Haarlem

Contact: 023 574 9716

Prijs: Pizza’s zijn 9 euro

Openingstijden: april tot oktober van 12.00 uur tot 00.00 uur.

Nadat mijn vriendin Claire en ik bij Ubuntu hadden gechillt, zaten wij in de auto terug van Zandvoort naar Amsterdam. Al rijdend fantaseerde we over het avondeten en dan eigenlijk specifiek over pizza (what else?). We staan stil voor het stoplicht en zien rechts van ons de Oerkap opdoemen. 'Oo babe daar wil ik echt al zo lang heen!', zeg ik tegen haar. 'Hebben ze denk je pizza?'.

De zon schijnt nog, check! De website geeft aan dat er pizza is, check! We moeten eigenlijk allebei nog wat voor werk voorbereiden maar dat kan ons niet schelen, check! Dus keert Claire de auto om en zitten we 5 minuten later aan een picknicktafel met de voetjes weer in het zand.

Vinger licking good Pizza

Bij de Oerkap is het relaxed, gezellig rommelig en kan je lekker met je gat aan het water genieten van een hapje en/of drankje. Met slecht weer ben ik er zelf nog niet geweest, maar het interieur binnen vind ik super knus en ze hebben een houtkachel! Hoe leuk is dat?!

Wij kiezen dus zoals gezegd voor pizza's. Een met champignons en een Margrietje (zoals Oerkap het noemt). Na deze besteld te hebben (het is self service) krijgen we een kastje mee, dat begint te piepen als de pizza's klaar zijn. Yeah! Goed formaat, dunne en krokante bodem en super lekker. Mmm, meer dan goedgekeurd.

Het publiek bij de Oerkap is divers. Jong en oud, stelletjes met kinderen. Eigenlijk is het voor iedereen goed vertoeven.

What to tell a friend?

Heb je zin een strandgevoel, een knapperig pizzaatje voor een schappelijke prijs en lekker ongedwongen genieten. Dan is stadsstrand de Oerkap de juiste spot!

#stadsstrant #pizza #vegetarischehotspot

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon