Tajine met pompoen & zoete aardappel


In Marrakech leerde ik Tajine maken. Nu is dit alweer even geleden, dus vond ik het tijd om een eigen variant te bedenken. Mijn mutti is ook groot fan van de Marokkaanse keuken en is in tegenstelling tot mijzelf - en ik schaam mij diep - in het bezit van 2 tajines. Dus gingen we samen aan de slag! En wanneer ik zelfs mijn kritische vader en vriendje overtuig, dan weet ik dat het goed zit.

Praktische info:

Moeilijkheidsgraad: **

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 45 minuten Aantal personen: 4

Benodigdheden: Tajine

This is how we do it:

Kook 1 liter water en voeg hier het bouillonblokje aan toe.

Ondertussen snijd je de ui, knoflook, pompoen, zoete aardappelen en aubergine in stukjes en de wortel in plakjes. Snijd ook de munt en de peterselie fijn, maar hou een klein beetje peterselie over als topping.

Doe alle groentes, de tomatenpuree, abrikozen en kruiden in de tajine en giet de bouillon eroverheen.

Zet de deksel op de tajine en breng deze aan de kook. Na ongeveer 45 minuten zijn de groentes goed zacht (afhankelijk van hoe groot je alles hebt gesneden) en zijn de smaken goed ingetrokken. Strooi de overgebleven peterselie eroverheen en klaar!

Super makkelijk toch? Tip: lekker om te dippen met brood.

Eet smakelijk =)

#Vegetarischetajine #Taijne #VeganTajine #Marokkaansekeuken

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon