The Dutch Weed Burger Joint

Laat het toeval zo zijn dat ik na het posten van diverse zeewier gerechten deze week met mijn vegan vriendin Jara op pad ging om onze tanden te zetten in 's werelds gezondste burger: The Dutch Weed Burger. Deze burger die gemaakt is van zilte sojasnippers en royal kombu is niet langer alleen op diverse festivals te nuttigen. Na vijf jaar met een foodtruck op pad te zijn geweest heeft de burger een eigen tent in mijn geliefde Amsterdam West: The Dutch Weed Burger Joint. Tijd om even een kijkje te nemen dus.

Wie wat waar?

The Dutch Weed Burger Joint

Adres: Nicolaas Beetsstraat 47, Amsterdam

Contact: 020 331 2930

Prijs: tussen de €9,- en €15,00 per snack

Openingstijden: woens t/m zon 12:00 - 21:30

Meer dan alleen een burger

Aangekomen op de hoek van de Nicolas Beetsstraat en de Hasebroekstraat is er precies nog een plekje in de zon voor ons vrij. Altijd fijn na een dag op kantoor.

Het plekje is een beetje nostalgisch voor mij, want 11 jaar geleden kreeg mijn zus haar eerste huisje op de Hasebroekstraat. Wat toen overigens nog vol zat met buurtgekkies. Good old days.

Na de kaart te hebben bekeken en eigenlijk allebei gewoon The Dutch Weed Burger te willen nuttigen, besluiten we toch daarnaast een andere snack te kiezen. Je kan bij de Dutch Weed Burger namelijk ook terecht voor Seawharma’ (seitan en zeewier in een wrap), een ’Dutch Weed Dog’ en Wish ’n Chips. Dus kiezen we één vertrouwde burger en nemen we daarnaast de Dutch Weed Bites on a bun. Die laatste zijn gefrituurde goud-groene bites met een zoutige zeesmaak, gemaakt op basis van bonen en micro-algen.

Na besteld te hebben aan de bar, verschijnt ons dienblad vol al snel op tafel. Doormidden snijden die broodjes en snoepen maar! Deze vegan burger blijft een smaakbommetje in je mond. De bites zijn ook zeker niet verkeerd, alleen eet ik ze zelf liever los van het broodje. Dan doet het mij een beetje denken aan een stukje kibbeling. Lekker knapperig.

Hoe de toetjes zijn kun je beter aan Jara vragen, want die schoof achteraf nog een cake vol glitters en een brownie naar binnen. Mijn buik zat helaas iets te vol...

What to tell a friend

Dat deze onwijs smaakvolle, mega gezonde fantastische burger ook bij hun eigen joint overheerlijk smaakt. En dat je als je geen vegetariër of vegan bent, hier ook echt kunt genieten van deze zeewierburger.

In ieder geval kom ik zeker terug om de Dutch Weed Dog uit te testen en vegan donuts met glitter te eten!

#zeewier #DutchWeedBurger #HotspotAmsterdam #VeganhotspotAmsterdam #seaweed

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon