Aubergine rolletjes in pikante tomatensaus

Vlak voor de kerst lieten we jullie een heerlijk bijgerecht zien van aubergine rolletjes gevuld met ricotta. Deze rolletjes kan je ook serveren als avonddiner, in tomatensaus!

Praktische info
Moeilijkheidsgraad: **
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 min
Wachttijd: 15 min

Extra benodigdheden: grillpan en kleine ovenschaal


This is how we do it
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zet de grillpan op het vuur en laat goed heet worden. 

Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakjes.

Meng de olijfolie en oregano met elkaar en smeer alle plakjes aubergine hier mee in.

Grill de aubergine aan beide kanten, totdat er licht bruine grillstrepen in komen te staan. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

Hak de verse kruiden fijn. Klop de ricotta los en breng op smaak met de kruiden en een snuf zout en peper.

Giet de pastasaus in de ovenschaal.

Vul de plakjes aubergine met het ricotta mengsel en rol ze op. Zet de rolletjes zo een voor een in de pastasaus.

Strooi als laatste nog wat geraspte oude kaas over het gerecht en zet het voor 15 minuten in de oven.

Wanneer je het serveert kan je er nog wat verse kruiden overheen strooien.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon