Vega loempia met zoetzure saus


Gerecht numero uno van de borrelplank, vegetarische loempia's met zelfgemaakte zoetzure saus. En nee je hebt hier geen frituur voor nodig! Bakken in de pan werkt - zoals je op de foto ziet- prima.

Praktische info Moeilijkheidsgraad: ** Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 20 min

Wachttijd: 10 min

This is how we do it

We beginnen met de saus. Snijd de gember en knoflook fijn, verwarm wat olie in een steelpan en fruit hier beide in. Voeg vervolgens de tomatenpuree, het natuurazijn, de ketjap manis, honing en wat water toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten op laag vuur zachtjes koken.

Meng in een kommetje de maizena met wat water en voeg dit beetje bij beetje toe aan de saus. Stop als de woksaus dik en stroperig is.

Haal het filodeeg uit de vriezer. Snijd terwijl het deeg zacht wordt de bosuitjes en Chinese kool fijn en rasp de wortel.

Pak een plakje filodeeg en verdeel een handje van de bosui, kool, wortel en taugé aan de onderkant van het deeg. Rol het deeg één keer om, vouw dan de zijkantjes naar binnen en rol dan de loempia verder op tot je bijna geen deeg meer over hebt. Maak de zijkant en het uiteinde van het deeg een klein beetje nat en rol de loempia dan dicht.

Tip: zorg dat je niet teveel vulling gebruikt en duw tijdens het rollen het deeg strak aan.

Als je alle loempia's gemaakt hebt ,doe je een flinke laag olie in een pan. Wacht tot de olie goed heet is en leg hier dan de loempia's in. Bak tot ze lekker krokant zijn!

Eet smakelijk!=)

#vegetarischeloempias #zoetzuresausmaken

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon