Vegan pompoenbrood


Dit is er weer zo eentje in de categorie ' van we deden maar wat en het pakte verdomd goed uit' . Want man man man dit vegan pompoenbrood is echt zo freaking lekker! En dus ook nog eens zonder enig stukje beest bereid:)

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 8 (maar als je zelf alles wilt opsnoepen, dan is dat geheel begrijpelijk)

Bereidingstijd: 25 min

Wachttijd: 50 min

Extra benodigdheden: staafmixer en cakeblik

This is how we do it

Verwarm de oven voor op 180 graden, zet een pan met water op het vuur en breng deze aan de kook.

Snijd de pompoen ondertussen in vieren, haal de pitjes eruit en snijd de schil eraf. Snijd de pompoen vervolgens in kleine stukjes. Als het water kookt, stop je de pompoen in de pan. Laat deze ongeveer 20 minuten staan. Is de pompoen zacht genoeg? Giet deze dan af en pureer deze fijn met de staafmixer. Heb je geen staafmixer? Stamp deze dan fijn met een stamper.

Weeg bloem, kokosbloesemsuiker en de havermelk af en meng dit met het bakpoeder, de vanille aroma, speculaaskruiden en de kokosolie in een kom. Als je de pompoen gepureerd hebt, voeg je deze toe aan het mengsel en roer je dit tot een glad geheel. Voeg als laatste de rozijnen toe.

Doe wat bakpoeder in het cakeblik en giet het mengels erin. Strooi er vervolgens wat pompoenpitten over en het pompoenbrood is klaar om in de oven te plaatsen!

Je brood moet ongeveer 50 minuten in de oven staan. Prik na 30 minuten even in de cake om te kijken wat de status is. Blijft het brood niet meer plakken? Dan is je vegan pompoenbrood klaar om gegeten te worden.

Tip: Het pompoenbrood is het lekkerste als deze een beetje is afgekoeld. Vervolgens is het ook heerlijk om in folie te bewaren en de volgende dag als ontbijt te smikkelen of als tussendoortje mee naar je werk te nemen!

#veganpompoenbrood #vegan #tussendoortje

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon