Vegetarische dumplings


Ik vind het niet alleen leuk om nieuwe gerechten te proberen, maar ook om hele nieuwe keukens te ontdekken. Met Kerst in 2015 lag er voor Esther een pakketje onder de kerstboom, waar hele mooie stoommandjes in zaten. Nadat ze bijna 1,5 jaar in de kast hadden gelegen besloten we dat het nu toch wel echt tijd werd om ze in gebruik te gaan nemen. Zo kwamen we bij een keuken terecht waarin we ons weinig begeven: de Chinese keuken! We maakten namelijk dumplings met (uiteraard) een vegetarische vulling.

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 min

Wachttijd: 30 min

Extra benodigdheden: stoommandje, deegroller

This is how we do it

Breng een liter water aan de kook.

Meng de ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed er met je handen een soepel deeg van. Leg er een theedoek overheen en zet aan de kant.

Verwarm de sesamolie in een koekenpan.

Snijd de bosuitjes in fijne ringetjes en snijd ook de champignons in kleine blokjes. Fruit de bosuitjes voor 2 minuten aan in de pan en gooi dan de champignons erbij. Bak het geheel 5 minuten.

Ondertussen gaan we de dumplingvelletjes maken. Het deeg is voor ongeveer 16 dumplings, dus verdeel het in 16 balletjes.

Bestuif je aanrecht met wat bloem en leg het bolletje hier op. Rol het balletje uit tot een grote cirkel van ongeveer 5x5 cm. Het deeg moet heel dun worden uitgerold, zodat je er bijna doorheen kunt kijken.Werk zo alle balletjes af.

Leg de rondjes uit op het aanrecht, zodat je deze kunt gaan vullen.

Voeg de sojasaus en sesamzaadjes toe aan het champignonmengsel en bak nog 1 minuutje mee. Tijd om te vullen!

Leg op elk dumplingvelletje ongeveer 1 el vulling. Vouw de dumpling dan dicht, zodat je een halve cirkel hebt. Druk de randen goed aan.

Om de dumplings het mooie randje te geven, maak je met je vingers plooien in het randje. Dit is even oefenen hoor!

Bekleed nu de stoommand met een laagje bakpapier en leg hier de dumplings op. Als het water in de pan kookt, zet je hier het stoommandje op en stoom je de dumplings in 30 minuten gaar. Zet het vuur wel laag, anders droogt het water op!

In de tussentijd maak je een heel simpel sausje door de ingrediënten voor de saus met elkaar te mengen.

Serveer de dumplings met gewokte groenten of een lekkere salade :)

!! Mocht je nou geen stoommandjes hebben, je kunt de dumplings ook in de koekenpan stomen. Dat doe je als volgt:

Bak de dumplings kort aan in de koekenpan tot ze aan een kant een goudbruine kleur krijgen. Voeg vervolgens 100 ml koud water toe en breng het aan de kook. Wanneer het water kookt doe je een deksel op de pan totdat al het water is verdampt.

#dumplings #vegetarischrecept #vegetarischeten #Champignon #dumplingsmaken #dumplingvulling #vegetarischevulling

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon