Vegetarische roti


De Surinaamse keuken is een van mijn favorieten. Niet alleen om de heerlijke gerechten, ook door de cultuur eromheen. Er is altijd veel eten voor iedereen!

Van al die heerlijke gerechten is roti toch wel mijn favoriet. Dus dook ik met Jolijn de keuken in voor een vegetarische variant.

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 35 min

This is how we do it

Schil en was de aardappelen, snijd ze in stukjes en breng ze in een pannetje aan de kook. Laat ze ongeveer 10 -15 minuten staan. Afhankelijk van hoe groot je de aardappels hebt gesneden. Kook ze in ieder geval tot ze goed gaar zijn en nog een beetje bite hebben.

Snijd ondertussen de puntjes van de haricots verts en hak de sjalotjes en de knoflook in kleine stukjes. Zet een koekenpan met olie op het vuur en voeg als de olie warm is de tofu toe. De tofu bak ik apart, omdat deze dan lekker knapperig wordt.

Vervolgens verwarm je wat olie in een wok en doe je hier de sjalotjes, knoflook, kikkererwten en de kruiden in. Inmiddels staan je aardappels al even te koken. Voeg in de laatste paar minuten de haricots verts toe, zodat die nog een minuut of 5 meekoken.

Giet de aardappelen en boontjes af, maar bewaar een klein kommetje vocht. Dit zorgt voor extra smeuïgheid aan je roti! Voeg ze vervolgens toe aan het geheel. Was en snijd de tomaatjes doormidden en gooi ook deze in de wok erbij.

Als laatste meng je de tofu door je gerecht en warm je de roti pannenkoeken op in de magnetron.

Tip: heerlijk met wat zuur­goed tra­fa­sie! Gewoon te vinden bij de Albert Heijn.

#vegetarischeroti #Surinaamsekeuken #Roti

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon