Vegetarische springrolls


Makkelijk om te maken en heerlijk als snack, lunch of als bijgerecht: de Vietnamese Springroll. Handig voor restjesdag als je een boel groenten over hebt. Of je gaat zoals wij gewoon naar de supermarkt voor een tas verse groenten;)

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 3

Bereidingstijd: 20 -30 min

This is how we do it

Was de Chinese kool, scheur deze in reepjes en laat het even uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen de komkommer in dunne reepjes en schil de wortel in slierten.

Zet vervolgens een koekenpan met sesamolie op het vuur, scheur de oesterzwammen in stukjes en doe deze in de pan. Doe hier een scheutje sojasaus en een handje sesamzaadjes bij en laat op laag vuur staan.

Pak een groot plat bord en doe hier een klein laagje lauwwarm water op. Leg hier een rijstvel in en wacht tot het vel goed zacht is (ongeveer een minuut), maar niet te zacht. Dan is het namelijk niet meer te rollen en blijft het overal aan plakken;) Leg het vel daarna op een snijplank en vouw het onderste en bovenste randje ongeveer 2 cm naar binnen.

Verdeel de oesterzwammen, Chinese kool, taugé, komkommer, bospeen, kiemen en peterselie over de vellen en rol deze op. Je Vietnamese springrolls zijn klaar!

Voor de saus mixen wij sojasaus met wat sesamolie. Hier doen we de cashewnoten en bosui in en voor wie van pittig houdt, een beetje chilivlokken.

Eet smakelijk!

#Vietnamespringrolls #vegetarischespringrolls

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon