Zelf pasta maken

It's all in de family. Een paar weken terug kookte ik namelijk met de familie bij De Kookjuf een Italiaanse maaltijd. Van tevoren mocht ieder aangeven wat hij of zij graag zou willen maken. Lastige keuze... Iets wat ik nog nooit zelf had gemaakt, omdat wij simpelweg de apparatuur er niet voor hebben, is pasta! Dus werd ik op mijn wenken bediend en mocht ik zelf pasta maken. Helemaal in mijn nopjes.

En, wat voor pasta ging het worden? Ravioli met kruidenricotta! Ik neem jullie graag mee.

Wat heb je allemaal nodig voor 4 personen?

Voor het deeg

- 400 gr pastabloem

- 4 eieren

- 2 eetlepels olijfolie

Voor de vulling

- 250 gr ricotta

- 2 el parmezaanse kaas

- bieslook

- peterselie

- basilicum

- tijm

- zout en peper

Ik werd samen met mijn broertje en mijn tante achter een aanrecht gezet en we konden aan de slag! The dirty work first: het deeg kneden. De eieren en de olijfolie moeten eerst samen losgeklopt worden. Dit gooi je dan langzaam bij het bloem en dit blijf je kneden tot een soepel deeg ontstaat. We waren wel 10 minuten aan het kneden.

Dek dan het deeg af met houdbaarheidsfolie en zet het voor minimaal een half uur aan de kant.

We hakten alle kruiden fijn en mengde het door de ricotta heen. Dit werd de vulling voor onze ravioli.

Na een half uur kon het echte werk beginnen. Het deeg moest verdeeld worden in 4 stukken. Met de pastamachine maakte we van elk stuk een lang vel. We moesten het er zo'n 8 keer doorheen halen om een mooi dun vel te creëren.

De Kookjuf had een KitchenAid met pasta opzetstuk. Zo ging het super snel!

Twee van de vier vellen bestrijk je met wat koud water en daar leg je kleine hoopjes vulling op. Zoals je ziet zijn dit hele serieuze bezigheden!

Als je de vulling hebt verdeeld leg je heel voorzichtig het andere vel er bovenop. Dit druk je goed aan, zodat alle lucht is verdwenen. Met een pastavormpje druk je dan alle pasta's eruit. Deze klus liet ik aan mijn vader over.

Doe de ravioli dan in een pan met kokend water. Dit hoeft maar voor ongeveer 4 minuten. De ravioli komt naar bovendrijven als deze goed zijn.

Tatatataaaaaaa: het resultaat. We maakten er ook nog een heerlijke rode saus bij van verse tomaten. Smullen maar!

#pasta #zelfpastamaken #italiaans #ravioli #kruidenricotta

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon